29 Mayıs 2014 Perşembe

Ankara Uluslararası Film Festivali Biletleri Satışa Çıktı!

Beklenen An Geldi, Ankara'da Festival Zamanı!

Ankara Uluslararası Film Festivali 25 yaşında!



Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen, Türkiye’nin en köklü film festivallerinden olan Ankara Uluslararası Film Festivali bu yıl 5 – 15 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Festivalde, ulusal uzun film, kısa ve belgesel film yarışmaları geçmiş yılarda olduğu gibi bu yılda devam ediyor. Festivalin bu yıl ki teması ise “Bellek/sizleşme” olarak belirledi. Geçmişi günümüze taşımak ve yeniden anlamlandırmak olarak düşünülen bellek vurgusu, festivalin genel çizgisini de ortaya koyuyor.

Festival süresince aynı zamanda Türk Sineması’nın 100. yılı olması  dolayısıyla Ankara sokakları ve meydanları Türk Sineması’nın görselleriyle donatılacak. Yine festivalde, 1. Dünya Savaşı’nın 100. yılı nedeniyle bu savaş üzerine yapılmış ve klasik olmuş 5 filmden oluşan bir seçki, Romanya Sineması özel bölümü, Portekiz, İspanya, Brezilya ve Meksika sinemalarından örneklerin yer aldığı özel bir bölüm de izleyicilerin beğenisine sunulacak. 

Festivalin sürprizleri bitmedi;  William Shakespeare’in 450. yaş günü de Orson Welles gibi sinema tarihinin en önemli yönetmenlerinden birinin “Othello” filmiyle kutlanacak. Böylelikle Ankara Uluslararası Film Festivali, sinema tarihinde önemli bir yeri olan “Othello” filminin onarılmış kopyasını ilk gösteren uluslararası festivallerden biri olacak. 

Bir Ankara'lı olarak her yıl heyecanla beklediğim ve galasına katılma şansı da yakaladığım Ankara Film Festivali her yıl daha iyi oluyor ki anlaşılan bu yıl en iyi programa sahip. Ankaralıların kaçırmaması gereken etkinliğin biletleri de satışa çıktı.

5. Ankara Uluslararası Film Festivali'nde gösterimler festivalin sponsorlarından Kızılay Büyülü Fener Sineması ile Goethe Enstitüsü’nde (Alman Kültür Merkezi) yapılacak. Kızılay Büyülü Fener Sineması’ndaki gösterimlerde bilet fiyatları 11.30 seansları için 5 lira, 14.00-16.30 seansları için 9 lira, 19.00-21.30 seansları için ise 11 lira olarak belirlendi. Bilet fiyatlarında “öğrenci” ve “tam” ayrımı yapılmayacak.

Festival teaseri de oldukça başarılı:

 

Hiç yorum yok: