27 Mayıs 2014 Salı

Yasak Bölge / Brick Mansions

Paul Walker'ın ölümsüz anısına...



Aksiyon dünyasının yıldızı Paul Walker, geleceğin en iyi aktörlerinden olma yolunda ilerlerken talihsiz bir kaza ile hayata veda etti. Şüphesiz sinema bize gösterdi ki sanatçılar ölümsüzdür. 

Yasak bölge ile başrolde izledik Paul Walker'ı...Dilediğim zaman keyif aldığım harika filmleri ile onu izlemeye devam edeceğim.

İnanın Paul Walker'ın filmini izlemek çok zordu. Her sahnede ne kadar mükemmel bir oyuncu olduğunu düşündüm. Benim gibi aksiyon severler için yeri doldurulamayacak biri olacak...

Yasak Bölge de tam anlamlıyla bir polisiye aksiyon. Filmde Walker'a eşlik eden bir diğer başrol oyuncusu David Belle, (Lino) dövüş sanatlarında "Lino" tarzını yaratmış ve imkansız matrix hareketleri ile bize heyecanlı görüntüler izletiyor. Paul Walker ise tam bir Amerikan Gizli Ajanı (Lino'yu aratmıyor) ve polisiye filmin tüm karizmasını içimizde hissettiriyor. Aksiyon filimlerinde özellikle dövüş sahnelerinde fazla mantık aramayacaksınız. Filmin kendi mantığına ulaşacaksınız. Böyle baktığımızda Yasak Bölge kendi içinde senaryoyu bir mantığa oturtmuş.

Senaryo ise şöyle;
Amerika'nın Detroit kentinin Belediye Başkanı'nın kusursuz bir şehir yaratma planı vardır. Yeni oluşum; şehrin azılı suçlularının ve kaçakçıların yaşadığı tuğla binalı bölgede olacaktır. Bu bölgede yaşayanlarla   başa çıkamayan Detroit polisi, tuğla evlerin çevresine örülü devasa duvarlardan kontrolü sağlamaktadır. 

Bu bölgede yaşayan suçlular polise ait önemli ve tehlikeli bir şey çalacaktır. Damien Collier'in  (Paul Walker) görevi tam burada başlayacaktır.  Eski bir mahkum olan Lino ( David Belle)  ile bölgeye giriş için iş birliği yapması gereken Collier'ın mücadelesini anlatan film çok çetin sahnelerle geçiyor ve şaşırtıcı anlarda komedi öğesini kullanıyor. Hatta aksiyonda bu kadar komedi düşünülmeli mi diye bir ara kendime sordum. Filmin tamamını ise sıkılmadan izledim.

Yönetmenliğini Camilie Delamarre üstlendiği Yasak Bölge, hafta sonunun hızına yakışacak güzel bir sinema filmi. Aksiyon sevenlere duyurulur.



 Yasak Bölge / Brick Mansions
IMDB Puanı: 6.1/10
Tür: Polisiye. Aksiyon
Yönetmen: Camille Delamarre
Oyuncular: Paul Walker, David Belle, RZA
Süre: 1 saat 30 dakika


Hiç yorum yok: